dimarts, 31 de gener de 2012

Estudiar per aprendre

A partir d'un tweet de Martin Varsavsky @martinvars


llegim una entrada molt interessant de Gerard Caelles, un estudiant universitari que es planteja, ara que ell ja està a l'universitat, que la manera cóm estudiem minva la nostra capacitat emprenedora

El video de l'article és del 2008 i les dades ja s'han duplicat. 

També em quedo amb la mateixa frase que ell ha triat "The amount of new technical information is doubling every 2 years. For students starting a 4 year technical degree this means that half of what they learn in the first year of study will be outdated by their third year of study". perquè exemplifica que en l'era de l'informació hem de deixar d'estudiar per memòria i començar a estudiar la creativitat creadora que genera la nostra ment. Bàsicament: del “saber” al “saber fer”.

PD: he trobat el video amb subtitols en castellaà: http://www.youtube.com/watch?v=v0UPv_2HztQ&feature=related

1 comentari:

  1. No podria estar mes d acord amb aquestes idees... Hem d incentivar la formacio de nanos amb recursos, que vulguin i puguin pensar per ells mateixos, que se sentin segurs que poden aportar noves maneres de fer les coses i sobretot que no tinguin por de llan¢ar idees i projectes i d estavellar-se en els primers intents si fa falta.
    Crec que algunes didactiques ja estan canviant en la bona direccio pero cal reformar d arrel el metode d avaluacio per potenciar la motivacio dels nanos.
    Gracies Dani per plantejar discussions d aquest tipus.

    ResponElimina